Profilaxia este calea de a avea un zambet perfect, nu lăsa totul pe ultima sută de metri, fă-ți un control
Detartraj și periaj profesional
Îndepărtarea tartrului este o procedură dentară care îndepărtează tartrul de pe dinți. Este nedureroasă și nu provoacă niciun disconfort în timpul sau după procedură. Detartrajul este recomandat de două ori pe an, la intervale de șase luni. Desigur, în funcție de stilul de viață al pacientului, unele persoane formează tartru mai repede decât altele. Prin urmare, discutați acest lucru cu medicul dentist și împreună puteți decide intervalul optim pentru detartraj.
Detartrajul presupune utilizarea unor instrumente care folosesc unde ultrasonice pentru a îndepărta placa de tartru de pe dinți. Structura dentară nu este alterată ca urmare a instrumentelor folosite. Astfel, detartrajul este o procedură sigură, cu multiple beneficii.
În cele mai multe cazuri, detartrajul poate fi urmat de un periaj profesional al dinților. Aceasta este efectuată de un medic stomatolog cu ajutorul unor produse specializate. Rolul periajului dentar este de a îndepărta placa bacteriană. În acest fel, formarea tartrului poate fi întârziată semnificativ. Alte beneficii ale periajului dentar includ:
Curățarea suprafețelor dinților
Îndepărtarea petelor de la alimente și de la fumat
Lustruirea suprafeței smalțului dentar și crearea unui zâmbet mai strălucitor.
Airflow dentar
Metoda Airflow-ului este o metodă foarte importantă în prevenirea bolilor dentare. Se injectează apă sub presiune care conține aer și particule de bicarbonat pentru a curăța suprafețele dentare și spațiile interdentare.
Presiunea apei și proprietățile abrazive ale particulelor de bicarbonat asigură o curățare optimă între dinți. Cu toate acestea, jeturile sunt reglate în mod optim de către un dispozitiv de înaltă performanță pentru a evita deteriorarea smalțului dentar. Avantajele acestei tehnici includ:
Îndepărtează petele de pe dinți;
Îndepărtează stratul superficial de tartru care aderă între dinți;
Prevenirea bolii parodontale;
Igiena orală eficientă;
Previne respirația urât mirositoare (mirosul oral neplăcut);
Reduce riscul de sângerare de la nivelul gingiilor; și
Reduce numărul de pacienți cu pierderea dinților.
Metoda Airflow-ului poate fi utilizată împreună cu detartrajul și periajul sau de una singură. Este important să vă consultați medicul dentist pentru a determina cel mai bun moment pentru a o utiliza.
Sigilarea și fluorizare - Profilaxia cariilor
Majoritatea oamenilor au caneluri pe suprafețele superioare ale molarilor (suprafețe ocluzale). Resturile de alimente pot intra în aceste caneluri și pot deveni greu de îndepărtat. În timp, aceste caneluri pot duce la formarea cariilor. Prin urmare, sigilanții dentare reprezintă o măsură preventivă eficientă împotriva cariilor dentare
Sigilarea dentară este o tehnică prin care aceste caneluri sunt acoperite cu un material compozit. Sigilantul pătrunde în șanțuri și le izolează de resturile alimentare și de bacterii. Sigilanții dentare sunt utilizați în mod obișnuit la copii, dar pot fi folosiți și la adulți.
Pe lângă sigilanții dentare, fluorizarea joacă, de asemenea, un rol important în prevenirea cariilor dentare. Fluorul este un mineral care contribuie în mod semnificativ la menținerea dinților sănătoși. Rolul său include:
Reducerea sensibilității dentare;
Protejarea dinților de substanțele abrazive (acizi) din alimente;
Îmbunătățește calitatea vieții pacienților cu boală parodontală (în cazul în care rădăcinile dinților sunt expuse și nu sunt acoperite de gingii);
Menține structura dinților.
Fluorul este toxic pentru organism atunci când este administrat în doze mari. Prin urmare, pentru a beneficia de avantajele acestui mineral fără efecte secundare, fluorul este aplicat direct pe suprafața dinților. Această procedură trebuie să fie efectuată de către un medic dentist.
Completează câmpurile de mai jos și îți oferim o consultație și un plan de tratament gratuit!